Det er gemt å bo på landet

Vi har flyttet på landet. Det betyr at enkelte ting er annerledes enn de var i forstedene, eller som vi er vant med fra byen. Å kunne være et sted om ti minutter ved å ringe Oslo Taxi, f.eks.

Her ute på Roven ved Fetsund er det to drosjeselskaper (Øvre og Nedre Romerrike Taxiselskap), begge mener at Roven er det andre selskapets problem. Det er også en togstasjon her, den heter Svingen, og der stopper toget etter behov. Eller ikke.

At det er langt til toget og at det bare går noen få ganger om dagen (og ikke helt systematisk heller – det er ingen regler, man må bare pugge) er greit fordi man kan jo ta drosje. Men drosjene har fått beskjed om at de skal nedprioritere de som skal med toget fordi det blir så korte turer.

Det ser ut til at det går mot at jeg endelig tar førerkort. Vi bor på landet. På landet må man ha bil.