2 thoughts on “Donald Trumps diagnoser

 1. Du går langt i å fjernfriskmelde fyren og be folk gå i seg selv i stedet, passe drøyt når det er fjerndiagnostisering du kritiserer. For dine pasienters skyld som måtte slite med en narsissist/psykopat i sitt liv så vil jeg be deg være så snill å innse at du har store huller i din innsikt i temaet, du kan risikere å støtte narsissisten/psykopaten og be den utsatte gå i seg selv. At du på ditt vis bruker fyrens forretningsprestasjoner som argument er kanskje det enkleste eksemplet på at du ikke har noe reell innsikt.

  1. Det er ganske stor forskjell mellom en person som man verken har første- eller andrehånds kjennskap til – f.eks. Donald Trump – og hva en klient forteller om samlivet med en personlighetsforstyrret person (og da for ordens skyld en av de dramatiserende eller antisosiale personlighetsforstyrrelsene).

   Min erfaring med personlighetsforstyrrede klienter er at de ikke kommer tilbake. Jeg har fått ganske mye pepper fra psykologhold for denne artikkelen: https://oslo-universitetssykehus.no/seksjon/nasjonal-kompetansetjeneste-for-personlighetspsykiatri-napp/Documents/Personlighet%20og%20personlighetsforstyrrelser_%20-%20Personlighets_forstyrrelsene%20du%20må%20se%20opp%20for%20-%20Dagbla-2.pdf

   Den kan feilleses på mange måter, et eksempel på feillesning som du sikkert vil kjenne igjen er her:

   https://rostbakken.com/2017/01/27/kunnskapslost-om-personlighetsforstyrrelser/

   Jeg tror at hobbydiagnostiseringa av Trump som personlighetsforstyrret skjer på svært sviktende grunnlag. Hva jeg ellers mener står jo i artikkelen. Når klienter kommer til meg og er tydelig traumatiserte, og forteller de historiene de gjør, er det sjelden noe poeng i om partneren deres er en dårlig match, en drittsekk, eller en psykopat. Det gjelder i alle tilfeller å komme seg vekk.

   Utover dette: Ja, det er kommet inn rapporter om psykologer som hevder å kunne kurere personlighetsforstyrrede. Jeg har da klart sagt fra at selv om det skulle være sant, er det ikke riktig å fortelle en person som er i et forhold med en personlighetsforstyrret person, at vekommende *kanskje* kan bli bedre om mange år hvis vedkommende får riktig behandling av en behandler som har forstått de riktige metodene og bruker dem på riktig måte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *