Ny mobil – hjelp!

Det later til at jeg muligens er blitt befridd for den mobilen jeg fikk for ei krone for noen år siden. Det gir grunn til feiring, men også til ettertanke. Hva vil jeg ha av den nye mobilen, og kan IT-avisens trofaste lesere gi noen gode råd? Jeg har noen krav, nemlig, og jeg er ikke overbevist om at ekspeditøren i mobilbutikken nødvendigvis vet svaret på hvilken modell som har – eller ikke har – hva.

Den mobilen som Forsynet i sin visdom har fjernet meg fra (eller mer presist en drosje på vei fra legevakta på Volvat) var en Sony Ericsson K500i, for meg også kjent som Skrapet. Dengang ville jeg bare ha en fon jeg kunne ringe med, og trodde det var greit nok. Men neida. Her er hva jeg, basert på erfaringene med denne fonen, ønsker meg av neste:

Møtefunksjon med timer.

Jeg går i møte, jeg slår av lyden på fonen, møtet er over, noen ringer, jeg hører ikke fonen. Hørt den før? Det må være mulig å si til fonen at den skal være stille i en time. Fem minutters intervaller er mer enn nok.

Tidsur som skjønner at det skal gi lyd fra seg.

Jeg er hjemme, skal koke egg, har slått på timeren. Men lyden på fonen er fortsatt avslått, og eggene blir litt mer kokt enn jeg egentlig liker. Timeren skal skjønne at jeg vil høre den selv om jeg ikke vil høre ringelyden på fonen.

Tastaturlås som låser tastaturet.

Jeg har fonen i lomma, noen ringer. Det morsomme med K500i er at da blir tastaturet aktivert, og hvis jeg fikler litt med å få fonen ut av lomma, risikerer jeg å både starte samtalen og avslutte den. Eller ta et bilde. Eller spille en fin sang. Tastaturet skal ikke aktiveres før jeg ber om det.

Brukervennlig organisering av SMS-er

Addresseboka på K500i er, vel, hva skal man si: Jeg får en SMS, får beskjed om at den kan ikke leses fordi innboksen er tom. Jeg velger innboks, sletter meldinger, den nye SMS-en kommer, jeg taster for fort og sletter den også.

Intelligent tasting av SMS-er

SMS-er på K500i er også en prøvelse: Jeg skriver noe, taster feil, sletter, trykker jeg for fort på slett blir hele meldinga slettet. Jeg får heldigvis tilbud om å lagre den i “drafts” og må gjøre fem hundre tasteoperasjoner (OK, tre) for å få den ut derfra igjen.

Det hadde vært fint om fonen kunne synkronisere med blåtann og være modem for flatmacen, men det er ikke strengt nødvendig.

Hvilken fon fikser så mye av dette som mulig?