Den kuleste webtjenesten

Qik er en tjeneste som lar deg dumpe lyd og video fra mobilen rett på web. Filmen blir lagret og kan etterbehandles, og såvidt jeg kan se er det mobilen din som setter grenser for kvaliteten. Å lage seg en konto på webserveren er gratis. Jeg er usikker på forretningsmodellen, jeg gjetter på at de satser pår reklame før oppkjøp.

Jeg ble shanghaiet med på et møte om nye kule mobiltjenester. En av dem var faktisk ny og kul – qik. Litt EPA navn, men tjenesten er morsom nok. Det er enkelt å komme i gang – bare laste ned softwaren på mobilen, gjør ei enkel konfigurering, så er du klar. Det virker med andre ord så å si rett ut av boksen.

Du kan altså streame mens det skjer, men lagret video blir spilt av raskere, i hvert fall foreløpig. Her er et eksempel. Det er ungene våre som fremfører sin egen variant av idol med egen(kremt)komponert sang og tekst. Jeg ble lurt med på frijazz her om dagen, de som har opplevet sånt kjenner konseptet. Kameraet tilhører en Nokia 6120, som anbefalt av de trofaste leserne av denne bloggen.

Det er altså ikke lenger noen krise om du slipper opp for plass på minnekortet på fonen, og i prinsippet kan du streame i realtime, men litt forsinkelse er det, og det er hakkete når det vises direkte. Men tjenesten er fortsatt under utvikling.