Noen erfaringer med «Newton Elektronikk-koffert»

53020090-91A8-4560-988D-C856603265F0.jpg

Jeg har lenge lurt på å gi ungene en mulighet til å få ei slags innføring i elektrisitet. Da jeg var liten var «Den lille elektriker» temmelig enerådende, men den har jeg ikke sett. Den lokale bokhandelen hadde imidlertid et sett som er markedsført av NRK, og det borger jo for kvalitet. Her er litt om settet og litt om hva vi synes om det.

Newton Elektronikk-koffert er et sett som kan brukes til å gi litt forståelse for enkle praktiske grunnprinsipper i elektronikk. Det følger med instruksjonshefte og ganske mange smådeler, og det er nok av muligehter til å lage ting som beveger seg, som blinker og som lager lyd.

Instruksjonsheftet som følger med er pent og ryddig, og det går stort sett greit å sette opp de eksperimentene som er beskrevet, og det er stort sett greie forklaringer.

Det følger med litt av hvert: en liten motor, ei lita ringeklokke, ledninger, masse papp som en kan lage ting av, pusseklut, ballonger, morsenøkkel, et brett med hull som ting kan festes til, etc.

2009-04-28-004.jpg 2009-04-28-003.jpg 2009-04-28.jpg
Det settes sammen Det trykkes på knappen Det snurrer!

Et inntrykk jeg får av dette er at mens det ikke har vært spart mye på å lage ei pen pakke med veldig mange deler hvor en kan lage en god del ting, er det det gjennomgående brukt materialer fra et stykke nede på hylla. Det gjennomgående inntrykker er at dette er billig. Det tok ikke lang tid før materialtrøtthet tok hengslene til lokket, for eksempel, og heftet som følger med gir ganske grunne forklaringer på hva som skjer. Men alt i alt er dette gjennomtenkte greier, hvor det nok hjelper en del at foreldrene har naturfaglinja.

Newton Elektronikk-koffert. Fra 8 år. Over 60 deler. Hefte med instruksjoner. Pris kr. 329,–