Ny mobil – hjelp! II

I februar 2008 spurte jeg IT-Avisens lesere om de kunne anbefale en mobil basert på kriteriene nedenunder. Jeg kjøpte den som leserne abefalte, men ungene har vært flinke til å gi den en tidlig død, og jeg spekulerer på å kjøpe en ny. Kriteriene nedenunder gjelder fortsatt. Jeg er ikke overbevist om at ekspeditøren i mobilbutikken nødvendiegvis vet svaret på hvilken modell som har – eller ikke har – hva, så jeg spør bloggens leser: Hva slags mobil vil jeg ha?

Den mobilen som ungene har pelt fra hverandre var en Nokia 6120 Classic, for meg også kjent som Skrapet. Den jeg hadde før dét var en Sony Ericson K500i, også kjent som Skrapet. Dengang ville jeg ha en fon som i beste fall var bedre enn den forrige, og IT-Avisens lesere foreslo en fon som stort sett leverte varene. Det jeg ville ha var dette:

Møtefunksjon med timer.

Jeg går i møte, jeg slår av lyden på fonen, møtet er over, noen ringer, jeg hører ikke fonen. Hørt den før? Det må være mulig å si til fonen at den skal være stille i en time. Fem minutters intervaller er mer enn nok. Det har 6120 Classic ikke.

Tidsur som skjønner at det skal gi lyd fra seg.

Jeg er hjemme, skal koke egg, har slått på timeren. Men lyden på fonen er fortsatt avslått, og eggene blir litt mer kokt enn jeg egentlig liker. Timeren skal skjønne at jeg vil høre den selv om jeg ikke vil høre ringelyden på fonen. Nokia 6120 kjører Symbian 60, så det er mulig å laste ned noe som leverer varene. Men jeg var ikke veldig førnøyd her heller.

Tastaturlås som låser tastaturet.

Jeg har fonen i lomma, noen ringer. Det morsomme med K500i er at da blir tastaturet aktivert, og hvis jeg fikler litt med å få fonen ut av lomma, risikerer jeg å både starte samtalen og avslutte den. Eller ta et bilde. Eller spille en fin sang. Tastaturet skal ikke aktiveres før jeg ber om det. Dette fikser 6120 utmerket og er en sann glede.

Brukervennlig organisering av SMS-er

Addresseboka på K500i er, vel, hva skal man si: Jeg får en SMS, får beskjed om at den kan ikke leses fordi innboksen er tom. Jeg velger innboks, sletter meldinger, den nye SMS-en kommer, jeg taster for fort og sletter den også. Nokia 6120 har send-tasten like ved punktum, tasten, så min kjære SMS-mottaker får av og til medlinger som består av ei sending uten punktum. Bortsett fra dét, er den ikke veldig ille å sende SMS med.

Intelligent tasting av SMS-er

SMS-er på K500i er også en prøvelse: Jeg skriver noe, taster feil, sletter, trykker jeg for fort på slett blir hele meldinga slettet. Jeg får heldigvis tilbud om å lagre den i “drafts” og må gjøre fem hundre tasteoperasjoner (OK, tre) for å få den ut derfra igjen. Dette håndterer ikke 5120 noe bedre, synes jeg.

Det hadde vært fint om fonen kunne synkronisere med blåtann og være modem for flatmacen, men det er ikke strengt nødvendig.

Ja, jeg vet naturligvis om iPhone, Palm Pre og Android, men de er for dyre. Jeg vil ha noe som har det enkleste og som er lett å bruke. iPoden min fikser resten.

Hvilken fon fikser så mye av det jeg ønsker som mulig?