Vi gir ut bok om traumatisk stress og PTSD

Lauvås, Nille og Lindgren, Rolf (2015) Etter sjokket: Traumatisk stress og PTSD Oslo, Aschehoug ble gitt ut ca. 16 januar i år.

14. november 2013 fikk jeg en PM på Facebook fra Nille Lauvås.

Nille er gift med Simen Gaure, som jeg har kjent siden omtrent tidenes morgen, da jeg jobbet deltid i drift på USIT (altså IT-tjenesten ved Universitetet i Oslo). Siden jeg er Facebook-venn med Simen, ble jeg Facebook-venn med Nille også, som jeg hadde truffet kanskje to ganger for lenge siden da meldinga kom.

Hun lurte på om jeg trodde det var noe marked for ei brukerhåndbok om PTSD, og jeg kunne tenke meg å være med på å skrive ei.

På det tidspunktet var jeg slett ikke ukjent med PTSD – verken diagnostisering eller behandling, noe Nille hadde skjønt ut fra bloggen min, og jeg hadde tenkt ei stund på at det hadde vært kjekt om det fantes ei bok som klientene kunne ha lest før de kom til meg. Mye av de første timene med PTSD-behandling dreier seg om hjelpe klienten å forstå hva som skjer, at det er normalt, at det ikke er farlig, og at det kan behandles.

Jeg svarte «Ja og ja».

Vi fikk napp hos det andre forlaget vi forsøkte oss på, og vi fikk stipend fra Fritt Ord for å kunne redusere stillingene våre litt mens vi skrev.

Innspurten siden november har vært så travel at det ikke har vært noen blogging siden da. Men nå er, som den trofaste bloggleser sikkert har fått med seg likevel, boka her. Men, for de som ikke har fått det med seg ennå:

Den har egen side hos Aschehoug og egen blogg.

God lesning!